Αθλητικά πεπραγμένα στο Διεθνές Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης (ISBC)

Αθλητικά πεπραγμένα στο Διεθνές Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης (ISBC)

Η Επιτροπή αθλητισμού Πανεπιστημιακής Καλαθοσφαίρισης (ASB), υπό την αιγίδα του υπουργείου Αθλητισμού και Τουρισμού της Μόσχας, διοργάνωσε το πρώτο Διεθνές Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης (ISBC), προσκαλώντας 16 από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Ρωσίας και της Ευρώπης.

 

Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 17-25 Μαΐου 2018, στη Μόσχα και αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές κάλυψαν όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής των αθλητικών αποστολών που προσκάλεσαν, μία εκ των οποίων ήταν και η αθλητική αποστολή του Ιδρύματός μας. Η αντιπροσωπευτική αθλητική ομάδα Καλαθοσφαίρισης του Ε.Μ.Πολυτεχνείου αποτελείτο από εννέα (9) φοιτητές, δύο προπονητές και τον αρχηγό της αθλητικής αποστολής.

 

Το Διεθνές αυτό Πρωτάθλημα ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για τους αθλητές να αντιμετωπίσουν διαφορετικού και υψηλού επιπέδου αντιπάλους, να βελτιώσουν το παιχνίδι τους, να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες, παραδόσεις και τρόπους σκέψεις μέσα σε ένα κλίμα φιλίας και κεφιού με πολύ υψηλό  διοργανωτικό επίπεδο και απαιτήσεις (μεγάλα σύγχρονα στάδια, με ζωντανή μετάδοση από τα τηλεοπτικά κανάλια, πολύ σημαντικούς επισήμους από τον παγκόσμιο χώρο του Μπάσκετ, live streaming κλπ).

 

Στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί αγώνες με το σύστημα των ομίλων, ενώ η δεύτερη και τελική φάση συνεχίστηκε με το σύστημα του νοκ-άουτ.

 

Αγώνες γεμάτοι πάθος και ένταση σε μια συνάντηση πολύ υψηλού επιπέδου, οι αθλητές, Τεχνικοί υπεύθυνοι, προπονητές, συνοδοί και επίσημοι όλων των Πανεπιστημίων συμμετείχαν στους  αγώνες ενός πολύ  επιτυχημένου Πρωταθλήματος με πολύ υψηλά στάνταρ.

 

Κατά την τελετή λήξης η  Πανεπιστημιακή Ομοσπονδία και οι τοπικές αρχές συνεχάρησαν όλους τους αθλητές για το αθλητικό τους πνεύμα, επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι για την ανάπτυξη των νέων, η συστηματική φυσική δραστηριότητα,  η ενασχόληση με τα σπορ και η συμμετοχή τους σε διαπανεπιστημιακές  διοργανώσεις και άλλα  αθλητικά events.

 

Το Ίδρυμα μας εκπροσώπησε την Ελλάδα, αποδεικνύοντας εμπράκτως με την παρουσία του στα Διεθνή, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια αθλητικά δρώμενα, πόσο σημαντική είναι η αποστολή των Πανεπιστημίων να μεταδώσουν την αθλητική αυτή συνείδηση στους φοιτητές, η οποία θα τους ακολουθεί  σε όλη τους τη ζωή, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται η δεσπόζουσα θέση, το κύρος και η επιρροή που μπορούν να ασκήσουν τα Πανεπιστήμια στην ολοκληρωμένη διαμόρφωση των προσωπικοτήτων των νέων.Back to top