Το ΕΜΠ και η ΡΑΕ διοργανώνουν το 1ο Διαδικτυακό Συνέδριο για την Ενεργειακή Φτώχεια στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου STEP-IN

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας διοργανώνουν το 1ο Διαδικτυακό Συνέδριο για την Ενεργειακή Φτώχεια, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου STEP – IN. H ενεργειακή φτώχεια συνιστά ένα οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα, με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των πληττόμενων συνανθρώπων μας αλλά και στο περιβάλλον. Η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω το πρόβλημα, καθιστώντας άμεση κι επιτακτική ανάγκη τη λήψη κατάλληλων μέτρων και πολιτικών για την αντιμετώπισή του.

 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ερευνητές, εκπρόσωποι οργανώσεων προστασίας των καταναλωτών και υπεύθυνοι για τη χάραξη της ενεργειακής πολιτικής θα παρουσιάσουν και θα φωτίσουν, από τη δική τους οπτική γωνία, πτυχές του προβλήματος αλλά και ενδεδειγμένες πολιτικές και εξειδικευμένες δράσεις για τη μείωση της ενεργειακής φτώχειας.

 

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στο συνέδριο:
http://energypoverty-conf.step-in-project.eu/register

 

Πρόγραμμα συνεδρίου:
http://energypoverty-conf.step-in-project.eu/agenda  Back to top