Εκδήλωση προς τιμήν αποχωρησάντων μελών διδακτικού προσωπικού του ΕΜΠ

Εκδήλωση προς τιμήν αποχωρησάντων μελών διδακτικού προσωπικού του ΕΜΠ

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου η ειδική τιμητική εκδήλωση για τα τριάντα τρία μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού από τις εννιά Σχολές του Ιδρύματος που αποχώρησαν αυτοδίκαια με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.

 

Προσκεκλημένα ήταν όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας προκειμένου να τιμήσουν τα αποχωρούντα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος, τα οποία συνεισέφεραν επί δεκαετίες στις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος. Παράλληλα, με την εκδήλωση αυτή επιδιώχθηκε να αναδειχθεί το βασικό χαρακτηριστικό ενός Πανεπιστημίου: η αίσθηση της συνέχειας και της παράδοσης.

 

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθηγητή Ανδρέα Γ. Μπουντουβή, και στη συνέχεια ακολούθησαν οι Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΜΠ οι οποίοι έκαναν σύντομη αναφορά στο έργο και την προσωπικότητα των τιμώμενων μελών της Σχολής τους. Ακολούθησε αντιφώνηση από τα τιμώμενα μέλη και επίδοση από τον Πρύτανη του Ε.Μ.Π. εγχάρακτου μεταλλίου με το ιστορικό έμβλημα του Πολυτεχνείου, τον Πυρφόρο.Back to top