«Προμηθέας», η νέα διμηνιαία εφημερίδα του ΕΜΠ

Ειμαι ιδιαιτερα χαρούμενος που σήμερα, μετά από σκληρή εθελοντική εργασία πολλών εργαζομένων και συναδέλφων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε το πρώτο φύλλο του Προμηθέα, της εφημερίδας του Πολυτεχνείου, που έχει σκοπό να κάνει ευρύτερα γνωστό το πολυποίκιλο έργο που πραγματοποιείται καθημερινά στο Ίδρυμά μας.

Ο «Προμηθέας» δεν έρχεται για να αποτελέσει βήμα δημοσίευσης των επιστημονικών εργασιών της πολυτεχνειακής επιστημονικής κοινότητας. Κάτι τέτοιο καταγράφεται στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπου το ΕΜΠ ήδη διακρίνεται για τις πρώτες θέσεις που κατέχει στον αριθμό δημοσιεύσεων και ετεροαναφορών.

Πραγματική φιλοδοξία μας είναι με την έκδοση του «Προμηθέα» να ενημερώσουμε την ελληνική κοινωνία για αυτό το σημαντικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο που συντελείται στο ΕΜΠ. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει ξεπηδήσει από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας και αισθάνεται βαθιά την υποχρέωση να παραμείνει δίπλα της και να γίνει κοινωνός και σύμβολο επίλυσης των τεχνικών προβλημάτων και συμμετοχής στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Με τις ειλικρινείς ευχαριστίες σ’ όλους όσοι με την κοπιαστική εργασία τους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του τεύχους εύχομαι καλό καλοκαίρι και επόμενη συνάντηση στο φύλλο του φθινοπώρου.

Ι. Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ

 

 

Διαβάσετε online το πρώτο τεύχος του «Προμηθέα»Back to top