Προσοχή! Δεν απαντάμε ποτέ σε μηνύματα που ζητούν τον κωδικό πρόσβασης μας (password)

ΠΡΟΣΟΧΗ !

Ποτέ δεν απαντάμε σε e-mails ή ύποπτους δικτυακούς τόπους που μας ζητούν τον κωδικό πρόσβασης μας.

Κανένας οργανισμός ( υπηρεσίες του ΕΜΠ, τράπεζα ή οργανισμός) δεν θα  στείλει μήνυμα αλληλογραφίας με το οποίο ζητά από τους χρήστες του, να κοινοποιήσουν τους κωδικούς πρόσβασης

Τα μηνύματα αυτά είναι μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) ,  και έχουν σκοπό να υποκλέψουν τον κωδικό σας με σκοπό κακόβουλη δραστηριότητα στη συνέχεια.

Αν έχετε ήδη απαντήσει η συμπληρώσει τον κωδικό πρόσβασης σας σε κάποια ύποπτη σελίδα , θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε  σε αλλαγή του κωδικού σας από το https://www.central.ntua.gr/login θέτοντας νέο κωδικό.

 

Αν και το Κέντρο Δικτύων ΕΜΠ εφαρμόζει πολιτική προστασίας από την ενοχλητική αλληλογραφία (Spam) υπάρχουν περιπτώσεις μηνυμάτων που καταφέρνουν να παρακάμψουν τα φίλτρα προστασίας και να φτάσουν στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.

Τις τελευταίες μέρες έχουν αποσταλεί τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε χρήστες του ΕΜΠ.

Μπορείτε να δείτε τα μηνύματα αυτά στις ανακοινώσεις του Κέντρου Δικτύων.

 

Γενικότερα σας συνιστούμε να:

  • Διαγράφετε τα άχρηστα μηνύματα e-mail χωρίς να τα ανοίγετε.
  • Μην απαντάτε ποτέ σε παραπλανητικά  μηνύματα και γενικά μηνύματα spam.
  • Σκεφθείτε προσεκτικά πριν ανοίξετε συνημμένα αρχεία και πριν κάνετε κλικ σε συνδέσμους που περιέχονται σε μηνύματα e-mail ή άμεσα μηνύματα. 
  • Θα ήταν καλό να ελέγχετε την γραμμή κατάστασης (status bar) του προγράμματος πλοήγησης για να βλέπετε την διεύθυνση που θα επισκεφθείτε αν ακολουθήσετε τον σύνδεσμο.

 

Όταν λαμβάνετε μηνύματα αλληλογραφίας θα πρέπει να  είστε πολύ προσεκτικοί:

  1. Εξετάστε προσεκτικά το περιεχόμενο τους ακόμη και αν φαίνεται να προέρχονται από "γνωστούς αποστολείς".
  2. Ελέγχετε αν στο κείμενο υπάρχουν ορθογραφικά ή συντακτικά σφάλματα.  Κάτι τέτοιο θα πρέπει να σας βάζει σε υποψίες για την εγκυρότητα του μηνύματος.
  3. Προσοχή στους συνδέσμους που κάποιο μήνυμα σας υποδεικνύει να ακολουθήσετε . Κάποιοι σύνδεσμοι μπορεί να οδηγήσουν στην εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει θέματα ασφαλείας με τον υπολογιστή σας ή τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε.

 

Υποστήριξη Δικτύου Δεδομένων ΕΜΠ
Τηλ. Επικοινωνίας 210-772-1861
e-mail:

 Back to top