Βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη 2021 στον Επ. Καθ. Αντώνη Παπαβασιλείου της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ και τον απόφοιτο Θ. Σαψή, Καθ. ΜΙΤ

Απονέμονται τα Επιστημονικά Βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη του έτους 2021.

 

Στον Αντώνη Παπαβασιλείου, Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, απονεμήθηκε το Επιστημονικό Βραβείο του Ιδρύματος Μποδοσάκη 2021, στον Τομέα Εφαρμοσμένων Επιστημών/Τεχνολογίας.

 

Ο Αντώνης Παπαβασιλείου εξελέγη και ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα στο ΕΜΠ, προερχόμενος από το Université Catholique de Louvain (UC Louvain), όπου ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής.

 

Με τα Επιστημονικά Βραβεία, το Ίδρυμα Μποδοσάκη αναγνωρίζει το δημιουργικό έργο νέων Ελλήνων επιστημόνων έως 40 ετών, ανταμείβει τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης, τιμά την ηθική τους συνέπεια και συμβάλλει στη δημιουργία σωστών προτύπων για την ελληνική κοινωνία.

 

Τα Επιστημονικά Βραβεία καλύπτουν τους εξής τομείς:

 

Βασικές Επιστήμες: Μαθηματικά

 

Βιοεπιστήμες: Βιοϊατρικές Επιστήμες

 

Εφαρμοσμένες Επιστήμες / Τεχνολογία: Εναλλακτικές και Aνανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Τεχνολογίες Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα, Αποδοτική Χρήση και Διατήρηση Ενέργειας

 

Κοινωνικές Επιστήμες: Οικονομική Επιστήμη, Πολιτική Επιστήμη, Νομική Επιστήμη

 

Σημειώνεται ότι στον Τομέα Βασικών Επιστημών-Κλάδος Μαθηματικών το Βραβείο απονεμήθηκε στον Θεμιστοκλή Σαψή, Καθηγητή στο MIT, Department of Mechanical Engineering, και απόφοιτο της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ του έτους 2005.

 

Θερμά συγχαρητήρια και ευχές για υγεία, δύναμη και επιστημονικές διακρίσεις στον συνάδελφο Α. Παπαβασιλείου και τον απόφοιτό μας Θ. Σαψή.

 

Ο Πρύτανης

Ανδρέας Γ. Μπουντουβής

 

papavasiliouΑντώνης Παπαβασιλείου sapsisΘεμιστοκλής Σαψής

 Back to top