Webinar: «Από το ΕΜΠ στην Tοyota - προκλήσεις, δυνατότητες, ευκαιρίες και προοπτικές», 27/05/2022

Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Γ. Μπουντουβής, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την ακόλουθη ομιλία

 

Διαδικτυακή ομιλία – Webinar

NTUA Toyota

Οργανώνεται από τη Μονάδα Υπολογιστικής Ρευστοδυναμικής & Βελτιστοποίησης, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

 

Webex Webinar: https://centralntua.webex.com/centralntua/j.php?MTID=m0983a9392aa73aa24421ff3b8bd4cef7

NTUA youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Wjd9wFQqu1Q (live)

 

Περίληψη Ομιλίας:

Δύο απόφοιτοι του ΕΜΠ θα παρουσιάσουν τα πιο σημαντικά σημεία της πορείας τους δίνοντας έμφαση στην πολυετή εμπειρία τους στην κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, την Toyota. Η Δέσποινα και ο Κώστας, θα μας ξεναγήσουν τόσο στο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης όσο και σε εκείνο της στρατηγικής και των επιχειρήσεων της Toyota που έχει ως σκοπό όχι μόνο τη μείωση των εκπομπών ρύπων αλλά και την κοινωνική συμβολή και τη δημιουργία προϊόντων και λύσεων για όλους («Happiness for all»).

 

Συγκεκριμένα, θα επικεντρωθούν στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, περιλαμβάνοντας και τις τεχνολογίες υδρογόνου, και άλλων εφαρμογών και τεχνολογιών που σχετίζονται με την βιώσιμη ανάπτυξη και οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο, θα συζητήσουν για τις ευκαιρίες που δίνει η Toyota τόσο σε επίπεδο πρακτικής άσκησης όσο και σε επίπεδο καριέρας συνολικά. Επίσης, θα παρουσιαστούν εμπειρίες φοιτητών του Πολυτεχνείου που έκαναν την πρακτική τους στην Toyota.

 

Βιογραφικά Σημειώματα Ομιλήτριας/Ομιλητή:

 

Δέσποινα Χατζηκυριάκου, PhD:

Η Δέσποινα είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ (1999-2004). Το 2006 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Υπολογιστικής Μηχανικής (ΕΜΠ). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Imperial College London (2010) με την έρευνά της να εστιάζει στις πολυφασικές ροές σε πυρηνικούς αντιδραστήρες. Στη συνέχεια, διατέλεσε μεταδιδακτορικό στέλεχος του τμήματος Πυρηνικής Τεχνολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης (ΜΙΤ) και εκτελεστικό στέλεχος του Consulting Club @MIT, συμβουλεύοντας start-ups τόσο σε θέματα στρατηγικά όσο και επιχειρησιακά.

 

Από το 2012 μέχρι και σήμερα, είναι στέλεχος της Toyota Motor Europe, στις Βρυξέλλες. Έχοντας ξεκινήσει από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης με την μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση υβριδικών αυτοκινητων στη συνέχεια υπήρξε υπεύθυνη για το πράσινο υδρογόνο (2016-2018). Από το 2019 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνη για την στρατηγική και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Toyota σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πιο συγκεκριμένα με την φόρτιση και την ομαλή ένταξη αυτών στο ευρωπαϊκό ενεργειακό πλαίσιο (Virtual Power Plants, Peer to Peer). Παράλληλα, συνεχίζει να ασχολείται με start-ups που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης ενώ το πιο σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή της ειναι ο 7χρονος γιος της ‘Αρης που ήδη θέλει να γίνει μηχανικός.

 

Κωνσταντίνος Γκαγκάς, PhD:

Ο Κωνσταντίνος είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ (1999-2004). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Imperial College London (2008) με την έρευνά του να εστιάζει σε προσομοίωση καύσης με στοχαστικές μεθόδους ρευστομηχανικής και λεπτομερή μοντέλα χημείας.

 

Από το 2008 μέχρι και σήμερα, είναι στέλεχος της Toyota Motor Europe, στις Βρυξέλλες. Έχοντας ξεκινήσει από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης με την μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση προηγμένων τεχνολογιών για κινητήρες και συστήματα μετάδοσης κίνησης, στη συνέχεια υπήρξε υπεύθυνος για την έρευνα ελαφρών υλικών και λιπαντικών με τη χρήση προσομοιώσεων σε μοριακό επίπεδο. Από το 2019 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητες προσομοίωσης, με στόχο τη γεφύρωση των ατομιστικών μοντέλων υλικών με εφαρμογές μακρο-κλίμακας, σε συνεργασία με κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ιδρύματα.  Οι Οι τρέχουσες εφαρμογές σχετίζονται με το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα (CO2 capture) καθώς και την οικονομία υδρογόνου (Hydrogen Fuel Cell, H2 storage). Αυτή τη στιγμή είναι βιομηχανικός επιβλέπων 2 διδακτορικών φοιτητών ενώ στο παρελθόν έχει επιβλέψει 9 MSc και 3 διδακτορικούς φοιτητές κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης στην TME.

 Back to top