Βράβευση φοιτητών του ΕΜΠ σε διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας

Με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στην Ελλάδα διοργανώθηκε ένα «Παιχνίδι Ψηφιακής Απόδρασης» (“Digital Escape Game”) από τον Όμιλο NRB σε συνεργασία με την AWEX (Walloon Export and Investment Agency). Το παιχνίδι βασίστηκε σε προκλήσεις κυβερνοασφάλειας και φιλοξενήθηκε από το Μουσείο του Ιδρύματος Γουλανδρή Αθήνα στις 3 Μαΐου 2022. Συμμετείχαν 50 φοιτητές από τρία ελληνικά Πανεπιστήμια: το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

 

Το ΕΜΠ εκπροσωπήθηκε από τις ακόλουθες τέσσερις ομάδες φοιτητών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ): 

  • LordofThePing (Αρχηγός: Ιωάννης Παναγιωτόπουλος· Μέλη: Γεώργιος Αλεξανδρής, Δημήτριος Λυμπερόπουλος, Ορέστης Ζάρας, Γεώργιος Τσιακαταράς), 
  • Cryptoholics (Αρχηγός: Θεόδωρος Αράπης· Μέλη: Εμμανουήλ Βλάσσης, Λαυρεντιάν Γκούμε, Παναγιώτης Παπαδέας, Ελισάβετ-Κωνσταντίνα Ερκέκογλου), 
  • Xymos PortoKali (Αρχηγός: Χριστόφορος Βαρδάκης· Μέλη: Αθανάσιος-Αναστάσιος Κωνσταντόπουλος, Νικόλαος Γουτζούλιας, Δημήτριος Καμπανάκης, Χρόνης Σαπουντζάκης), 
  • VitaminIEEE C++ (Αρχηγός: Σπυρίδων Μιχαήλ Ευαγγέλου· Μέλη: Ευάγγελος Φρουδάκης, Νικόλαος Σφακιανάκης, Αδάμ Καπέτης, Ηλίας Ζέρβας). 

 

Οι 50 φοιτητές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις αυξανόμενης δυσκολίας και τεχνικής πολυπλοκότητας σχετικές με ζητήματα κυβερνοασφάλειας και ψηφιακής καινοτομίας.

 

Οι τρεις πρώτες ομάδες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το παιχνίδι βραβεύτηκαν σε επίσημη τελετή στο Αμφιθέατρο του Μουσείου του Ιδρύματος Γουλανδρή. Οι ομάδες του ΕΜΠ Xymos PortoKali και VitaminIEEE C++ κατέκτησαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στις νικήτριες ομάδες από τον κ. Elio DI RUPO, Υπουργό-Πρόεδρο της Βαλλονίας του Βελγίου, τον κ. Αθανάσιο Στάβερη – Πολυκαλά, Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, και τον κ. Pascal Laffineur, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου NRB.

 

Στην όμορφη αυτή τελετή συμμετείχαν πολλοί επίτιμοι καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων και ο Πρύτανης του ΕΜΠ, καθηγητής Ανδρέας Γ. Μπουντουβής, ο οποίος συνεχάρη όλες τις ομάδες του ΕΜΠ για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Επιπλέον, δήλωσε τη στήριξη του ΕΜΠ στη διοργάνωση παρόμοιων δράσεων που συνδυάζουν τεχνολογίες αιχμής με την ακαδημαϊκή έρευνα και τη νεανική καινοτομία αναδεικνύοντας το ΕΜΠ πέρα ​​από τα ελληνικά σύνορα. Οι ομάδες του Ε.Μ.Π. επελέγησαν από τον καθηγητή Μιλτιάδη Αναγνώστου και την Επίκουρη Καθηγήτρια Ιωάννα Ρουσσάκη, οι οποίοι διδάσκουν τα μάθημα της Ασφάλειας Δικτύων στη ΣΗΜΜΥ.

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες του Ε.Μ.Π. που συμμετείχαν σε αυτό το «Παιχνίδι Ψηφιακής Απόδρασης»!

 Back to top