98η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Η 98η Σύνοδος Πρυτάνεων

στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του ΕΜΠ, 15-18/12/2021

 

H 98η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων διεξήχθη, με φυσική παρουσία, στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου (ΤΠΠΛ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από 15-18 Δεκεμβρίου 2021, με προεδρεύοντα τον Πρύτανη του ΕΜΠ Καθηγητή Ανδρέα Μπουντουβή και συμμετέχοντες στο Προεδρείο τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητή Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητή Ευάγγελο Διαμαντόπουλο.

 

To αναλυτικό πρόγραμμα της Συνόδου είναι εδώ. Η  πρώτη ημέρα των εργασιών ξεκίνησε με την 78η Συνάντηση Προϊσταμένων Μ.Ο.Δ.Υ. των Ε.Λ.Κ.Ε., με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ε.Λ.Κ.Ε. και με προσκεκλημένους εκπροσώπους φορέων.

 

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 συνεχίστηκαν οι εργασίες με :

  • Την 83η Σύνοδο Αντιπρυτάνεων Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης/Προέδρων Επιτροπών Ερευνών και Διαχείρισης Ε.Λ.Κ.Ε με τη συμμετοχή των Προϊσταμένων Μ.Ο.Δ.Υ. Προεδρείο: Ι. Χατζηγεωργίου (ΕΜΠ), Σ. Γεωργάτος (Παν. Ιωαννίνων), Μ. Ζερβάκης (Πολ. Κρήτης).
  • Την 29η Σύνοδο Αντιπρυτάνεων, Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας. Προεδρείο: Kαθ. Δ. Γκιντίδης (ΕΜΠ), Καθ. Μ. Πασχόπουλος (Παν. Ιωαννίνων), Μ. Λαγουδάκης (Πολ. Κρήτης).
  • Την 18η Σύνοδο Αντιπρυτάνεων Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης. Προεδρείο: Kαθ. Ε. Σαπουντζάκης (ΕΜΠ), Σ. Νικολόπουλος (Παν. Ιωαννίνων), Ν. Καλλίθρακας-Κόντος (Πολ. Κρήτης).

 

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η 98η Σύνοδος Πρυτάνεων στην οποία συμμετείχαν και οι Αντιπρυτάνεις. 

 

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προσεκλήθη και συμμετείχε στην πρωινή συνεδρίαση της Συνόδου το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου. Παρέστησαν η Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός κ. Άγγελος Συρίγος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Απόστολος Δημητρόπουλος.

 

Τα βασικά πορίσματα της Συνόδου σε συνδυασμό με τα κύρια θέματα της συζήτησης με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ περιέχονται στην Ανακοίνωση της Συνόδου.

 

Από τις Συνόδους των Αντιπρυτάνεων προέκυψαν αντίστοιχες εισηγήσεις: Eισηγήσεις Αντιπρυτάνεων  Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Εισηγήσεις  Αντιπρυτάνεων Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας και Εισηγήσεις Αντιπρυτάνεων  Οι εισηγήσεις των Αντιπρυτάνεων Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

 

Οι συμμετέχοντες της 98ης Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΤΠΠΛ και στο κλείσιμο της Συνόδου απόλαυσαν τη Χορωδία του ΕΜΠ, υπό τη Διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου σε συνεργασία με τη Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου υπό τη Διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη.

 

 Back to top