Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Ημερίδα για την εξ αποστάσεως Εκπαίδευση - 10/6/2021

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ως μέλος της Σύμπραξης Πανεπιστημίων «Linking society and technology to shape sustainable futures», σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο «What is the new Normal in Distance Learning in European Universities», που θα γίνει στις 10 Ιουνίου 2021, 14:00-17:00 ώρα Ελλάδος.

 

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Ημερίδας, καθηγητές και φοιτητές από τα εννέα Πανεπιστήμια της Σύμπραξης θα συζητήσουν για την εξ αποστάσεως Εκπαίδευση ως μια νέα μαθησιακή προσέγγιση, τόσο κοινωνικά και τεχνικά, όσο και παιδαγωγικά. Οι εμπειρίες και τα διδάγματα από την εξ αποστάσεως Εκπαίδευση στην εποχή της πανδημίας θα εξεταστούν με στόχο την αναγνώριση ευκαιριών και προκλήσεων προς την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ευρώπη.

 

Την εναρκτήρια συνεδρία θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθ. Α. Μπουντουβής, και η κεντρική ομιλία από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου της Murcia, Pedro M. Ruiz-Martinez, θα έχει ως θέμα «A strategic view on the future of higher education online learning».  Ακολούθως θα συζητηθούν σε τρεις παράλληλες συνεδρίες οι βασικές ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα που προσδιορίζονται, αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζονται κατά την εξ αποστάσεως Εκπαίδευση, προκειμένου να προταθούν στην καταληκτική συνεδρία τα επόμενα βήματα.

 

Για συμμετοχή στην ημερίδα, η εγγραφή πραγματοποιείται στο σύνδεσμο: http://dlworkshop.ntua.gr/registration.html

 

Η διαδικτυακή ημερίδα θα μεταδίδεται ταυτόχρονα στο κανάλι του ΕΜΠ στο YouTube https://www.youtube.com/NTUAofficial

 

Το ΕΜΠ ευχαριστεί το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας για τη συμβολή του στην τεχνική υποστήριξη της Διαδικτυακής Ημερίδας.

 

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Ημερίδας για την εξ αποστάσεως  Εκπαίδευση, μπορείτε να βρείτε στον ιστοχώρο http://dlworkshop.ntua.gr/

 

 

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

 

 

Αν. Καθηγήτρια ΕΜΠ Κατερίνα Αδάμ

Καθηγητής ΕΜΠ Ανδρέας Γ. Μπουντουβής

 Back to top