Ευρωπαϊκή διαδικτυακή ημερίδα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, 10/6/2021

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ για την ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Ποια είναι η νέα κανονικότητα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

 

 

10 Ιουνίου 2021, 14:00-17:00

 

http://dlworkshop.ntua.gr/

 

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ως μέλος της Σύμπραξης Πανεπιστημίων «Σύνδεση κοινωνίας και τεχνολογίας για τη διαμόρφωση ενός αειφόρου μέλλοντος», σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Ποια είναι η νέα κανονικότητα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια», που θα γίνει στις 10 Ιουνίου 2021, 14:00-17:00 ώρα Ελλάδος.

 

Η Σύμπραξη αυτή αποτελεί δίκτυο εννέα ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που συνεργάζονται για να σχεδιάσουν μια κοινή μακροπρόθεσμη στρατηγική για την εκπαίδευση, την έρευνα και την εξωστρέφεια και για να δώσουν καινοτόμες απαντήσεις σε υφιστάμενες και αναδυόμενες κοινωνικές προκλήσεις. Οι εννέα Πανεπιστημιακοί εταίροι που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την επίτευξη αυτού του οράματος είναι: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ελλάδα), Brno University of Technology (Τσεχία), Slovak University of Technology Bratislava (Σλοβακία), Leibniz University Hannover (Γερμανία), Lappeenranta-Lahti University of Technology LUT (Φινλανδία), Jönköping University (Σουηδία), Universidad Rey Juan Carlos Madrid (Ισπανία), Università degli Studi Roma Tre (Ιταλία) και Technische Universität Wien (Αυστρία). Το κοινό όραμα είναι να αναπτύξουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο με μοναδικά διεπιστημονικά και διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά προγράμματα και ερευνητικές πρωτοβουλίες, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς ευρωπαίων πρωτοπόρων επιστημόνων και ηγετών.

 

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας, καθηγητές και φοιτητές από τα εννέα Πανεπιστήμια της Σύμπραξης θα συζητήσουν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως μια νέα μαθησιακή προσέγγιση τόσο κοινωνικά και τεχνικά, όσο και παιδαγωγικά. Οι εμπειρίες και τα διδάγματα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην εποχή της πανδημίας θα εξεταστούν με στόχο την αναγνώριση ευκαιριών και προκλήσεων προς την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ευρώπη.

 

Η διαδικτυακή ημερίδα θα φιλοξενηθεί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με ταυτόχρονη μετάδοση, παρακολούθηση και συμμετοχή από όλα τα Πανεπιστήμια της Σύμπραξης. Η εγγραφή πραγματοποιείται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 

Εγγραφή στην εκδήλωση

 

Θα ακολουθήσει ενημέρωση με το πρόγραμμα της ημερίδας και τον σύνδεσμο για τους συμμετέχοντες.

 

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Αν. Καθηγήτρια Ε.Μ.Π. Κατερίνα Αδάμ

Καθηγητής Ε.Μ.Π. Ανδρέας Γ. Μπουντουβής

 Back to top