Αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ – προληπτικά μέτρα λόγω κορονοϊού

Αναστέλλεται από αύριο, 11 Μαρτίου 2020, για δύο εβδομάδες η λειτουργία του ΕΜΠ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή σχετική ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας που αναφέρεται σε όλες τις δομές των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

 

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (βλ. συνημμένο ΦΕΚ*), η αναστολή αφορά στα εξής:

 

α) Τις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, β) τη λειτουργία των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στα Ιδρύματα αυτά και γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

 

Η αναστολή λειτουργίας ΔΕΝ περιλαμβάνει:

 

α) Τις διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες, β) τις ερευνητικές δραστηριότητες, γ) τη λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και δ) τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών για τη στέγαση των φοιτητών.

 

Για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τα παραπάνω θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

 

*Στo συνημμένο ΦΕΚ (ημερομηνία 9/3/2020) ανακοινώνονται τα μέτρα που ελήφθησαν για τις περιοχές Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου αλλά, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα ίδια ακριβώς μέτρα (θα περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ που θα εκδοθεί πολύ σύντομα) ισχύουν και για τη γενική εφαρμογή της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας.Back to top