1837-2017, 180 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠ

9-10 Νοεμβρίου 2017, "Ανοιχτά Εργαστήρια" στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ

Η Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο πλαίσιο των 100 ετών δημιουργικής ζωής και λειτουργίας της, άνοιξε τις πύλες των εργαστηρίων της στους μαθητές, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017.

 

Το διήμερο αυτό, το ακαδημαϊκό προσωπικό, οι ερευνητές κι οι εθελοντές φοιτητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών είχαν τη χαρά να μοιραστούν με τους επισκέπτες, την καθημερινότητα της Σχολής, τα αποτελέσματα και την εμπειρία της ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στα Εργαστήρια, καθώς και να δείξουν πολλά από τα πειράματα μικρής και μεγάλης κλίμακας που διεξάγονται σήμερα στους χώρους της Σχολής.

 

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους μαθητές καθώς και για τους συνοδούς καθηγητές, για ένα ξεχωριστό ταξίδι στα σύγχρονα αντικείμενα της Επιστήμης του Χημικού Μηχανικού.

 

Οι περίπου 850 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, από 23 σχολεία από κάθε σημείο της Αττικής, επισκέφτηκαν εργαστήρια και εργαστηριακές μονάδες από τους τέσσερις Τομείς της Σχολής μας, κι απέκτησαν μια συνολική εικόνα του ερευνητικού κι εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται, καθώς και των πολλών και σημαντικών επιτευγμάτων της Σχολής.

 

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ EMΠ

1837-2017, 180 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠ


Back to top